Proizvodi

/Proizvodi
Proizvodi2022-08-16T14:59:02+01:00

Med

Med je proizvod koji sadrži sastojke prijeko potrebne za ljudski organizam: glukozu, fruktozu, organske kiseline, fermente, minerale. Med je najbolje uzimati s tekućinom, koja ne smije biti toplija od 45 °C. Osobito su pogodni čajevi i čajne smjese. Med poboljšava apsorbiranje lijekova te povećava njihovu djelotvornost a ujedno čisti organizam od štetnih ostataka. Svakodnevnom konzumacijom meda u organizam se unose, između ostalog, organske kiseline, fermenti, minerali i vitamini. Boja meda ovisi o vrsti biljke s koje pčele skupljaju nektar, o tlu, te manipulaciji medom. Iz tih razloga, boja je različita od lokacije do lokacije. Uz utjecaj ostalih biljaka koje cvatu u vrijeme glavne paše, boja i okus variraju od godine do godine, čak i na istoj lokaciji. Monoflornost meda određuje se prema broju peludnih zrnaca iste vrste.

BAGREMOV MED, preporučuje se za smirenje živčanog sustava, u stresnim situacijama, te protiv nesanice. Osobito je djelotvoran za dojenčad i malu djecu.

KESTENOV MED, pomaže kod bolesti probavnih organa, želuca, jetre, žuči, prostate i kod slabokrvnosti.

LIVADNI MED, to je poliflorni med širokog spektra djelovanja, preporučuje se u prehrani starijih osoba.

ŠUMSKI MED, (medljikovac, medun). Pčele ga proizvode od medne rose (bjelogorice i crnogorice). Bogat je mineralima, pa se preporučuje slabokrvnim osobama.

Jedan podatak koji možda nikada niste čuli: za 1 kg meda treba 19,000 izleta pčele i posjet 40,000 cvjetova i 2 milijuna cvjetova bijele djeteline.

Kvaliteta pčelinjih proizvoda Franić osim kod kupaca potvrđen je i kroz priznanja na ocjenjivanjima kako u RH tako i u inozemstvu.

Medena rakija

Med je najzdraviji dar prirode.
Domaća rakija jača volju i apetit.
Zajedno tvore životni eliksir.

Tražeći način da pčelinje proizvode približmo kupcu, u bogatu ponudu palete proizvoda, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Franić uvrštava i domaću prirodnu “Medenu rakiju”. Spoj pčelinjih proizvoda i plodova sočnih ekološki uzgojenih vočaka iz svog pčelinjaka nastaje proizvod pod prepoznatljivim nazivom: Medena rakija. Prepoznatljivog blagog okusa, mirisa i boje meda, upakirana u najraznovrsniju ambalažu lako i brzo nalazi put do potrošača koji su uz velik broj priznanja i medalja na raznim domaćim i inozemnim sajmovima samo još jedna potvrda kvalitete palete naših proizvoda. Zahvaljujući ovom mediju raznovrsnost dijela ponude možete pogledati kroz katalog na stranicama, dok smo kvalitet pokušali prikazati kroz dio slika o priznanjima i medaljama. Želite li probati to čudesno piće obratite nam se preko stranice za kontakt ili nas potražite na sajmovima čiji smo redoviti izlagači.

Medena rakija FRANIĆ FARM j.d.o.o. proizvodi se po posebnoj recepturi isključivo na prirodan način!
Poslužuje se ohlađeno ili vruće!

Suha Pelud

Pelud obiluje bjelančevinama, vitaminima osobito B skupine, mineralima, aminokiselinama, fermentima. Djeluje protiv probavnih smetnji, jača sluznicu želuca te zacjeljuje čireve. Ukratko, pelud sadrži sve što je nužno za život. Jede se sušen, sirov ili pomješan s medom. Pakira se obično u staklenu ili plastičnu ambalažu od cca.:200 – 250 grama.

Matična mliječ

Matična mliječ je prirodni biostimulator koji sadrži visoku koncentraciju biološki aktivnih stvari, osobito mnogo pantotenske kiseline koja organizmu daje vitalnost. Najčešće se uzima kao 50% otopina mliječi u alkoholu ili pomoješana s medom uz što duže zadržavanje pod jezikom.

Propolis

Propolis je prirodni antibiotik i biostimulator. Upotrebljava se sam, s medom, te u kombinaciji s ostalim pčelinjim proizvodima. Najčešće kao 10-15 postotni ekstrakt propolisa u alkoholu. Pomaže kod upale grla, usne šupljine, raznih infekcija i viroza te ubrzava zarastanje rana. Uzima se 10-20 kapi tri puta na dan nakapanih na žlicu meda, ili izravno u usta.

Vosak

Pčelinji vosak je proizvod voštanih žlijezda pčela radilica. Ima omekšavajuća i protuupalna svojstva i zbog toga se primjenjuje u medicini, farmaciji, kozmetici i industriji. Od davna se koristi za liječenje rana i kožnih bolesti, jačanje desni te poboljšanje probave. U prehrani se rabi kao premaz za slastice. Medne maske ukombinaciji s voskom znatno su djelotvornije od industrijskih krema i masti. Pčelari ga troše najviše za izradu saća i za razne ukrasne suvenire poput svijeća i sl.

Ocat od meda

Ocat od meda dobiva se isključivo prirodnim procesom fermentacije više vrsta pčelinjeg meda.
Bogat je mineralima koji su vrlo važni za zdravlje te ga tako možemo koristiti kao dodatak u prehrani ali i kod nekih bolesti.

UPOTREBA:
Za mršavljenje: dvije žlice octa razmutimo u čaši vode te pijemo tri puta dnevno najmanje dva mjeseca.
Bol u grlu: jedna žlica octa u čaši vode razmutimo i grgljamo po dva puta svaki dan – nakon toga progutamo.

Kod problema sa bubrezima:
Ocat razrijeđen sa vodom pijemo tri puta dnevno.
Ocat od meda koristi se i za odstranjenje masnoće u krvi.